Био козметика с облепихово масло помага при изгаряния и рани

09.11.2012 г.
Био козметика с облепихово масло помага при изгаряния и рани
Интервю с д-р Ваня Балева, хирург-онколог в Междуобластният диспансер по онкологични заболявания в гр. Пловдив

Как се сблъскахте с козметика BIO2YOU?
Нямам много време да обръщам внимание на новите козметични продукти, които се появяват на пазара. С мен се случи един инцидент, при който получих изгаряне на ръката. Хирургичния електрически нож избухна в ръката ми и получих изгаряне втора степен, което е изключително болезнено. В същото време в болницата имаше планирани много операции и беше невъзможно да изляза в отпуск. Налагаше се да оперирам и още при измиването с антисептичните разтвори примирах от болка. Първоначално пробвах с отдавна наложен продукт против изгаряния, но с него трябва да си превързан 24 часа и след това отново се намазва и превързва. Нямаше начин да си върша работата, ако ръката ми е превързана. По време на инцидента медицинска сестра в диспансера беше закупила от продуктите на BIO2YOU, за да се опита да премахне нов белег, образувал се след хирургична намеса. И в безизходицата си, защото трябваше да оперирам я помолих да ми даде да се намажа с този крем. Първия ден го нанасях многократно и още на втория ден наблюдавах значително намаляване на отока, щипането и паренето. На 48 час след започване на третиране с крем BIO2YOU ръката ми изглеждаше учудващо добре. Изгарянето беше от втора степен и неочаквано за мен този крем повлия много по-добре от традиционните познати на лекарите препарати. На четвъртия ден ръката ми изглеждаше почти заздравяла. Не само, че помогна за бързото заздравяване на раната, но и с последващо третиране не ми останаха неестетически белези. В диспансера имаме пациент с химично изгаряне и сега наблюдаваме как ще му подейства BIO2YOU. През последните месеци наблюдавах, че помага при млади и стари цикатрикси.

Бяхте ли чували за морски зърнастец /облепиха/ преди да се запознаете с продуктите BIO2YOU?
Пребивавала съм в Русия дълъг период и там морският зърнастец се ползва повсеместно в най-различни варианти (в кулинарията, като сиропи и сокове, в пасти за зъби, кремове, в гинекологията - при възпалителни процеси на шийката на матката и други). По предписание маслото от морски зърнастец помага при изгаряния, цикатрикси, акне, бързо заздравяване на рани. В него се съдържат над 190 биоактивни съставки – мастни киселини, много витамини, аминокиселини, микроелементи, феноли, липиди, флавоноиди. Това му дава огромно предимство пред останалите дерматологични продукти. В момента правим наблюдения върху различни пациенти, за да се докажат всичките описани състояния, за които помага.

В България в последните години рядко се ползват продукти, разработени в бившите републики на СССР. Какво е вашето наблюдение и мнение за провежданите изследвания в областта на козметиката в тези страни?
Независимо от политическите пристрастия на дадена страна или народ, има школи, които са доказали своята иновативност и достиженията им в някои области са ненадминати в световен мащаб. Глупаво е да игнорираме или да не се интересуваме от постиженията на Руската школа. Още по време на войните са разработени козметични препарати, които отговаря на всичките климатични особености на тази огромна страна. Колкото и Франция да доминира в света на дерматокозметиката с многото си рекламни кампании, Русия и Прибалтийските страни са недостижими в разработването на високо ефективни козметични продукти. А това е необятно място за разработване и търсене на растения, от които да се извличат активни вещества и да се прилагат в дерматокозметиката. Точно тази колаборация между огромен ресурс от различни растения и най-високи технологии и изследвания поставя тези райони на челно място в разработването на биокозметика.