Доказателства на лекари, козметици и спортисти

Кристине Азарян, семеен лекар и дерматолог (клиника "Premium Medical" и клиника за лазерна хирургия): : «Морският зърнастец е – дар от природата с богата и древна история. Лечебните му свойства са се използвали още в древността. Сега, след няколко века, в епоха на химични технологии ние търсим път обратно към природните продукти, т.е. можем научно да докажем техните уникални свойства. Продуктите от морски зърнастец стимулират регенерацията на клетките на кожата и лигавиците, помагат при хронични заболявания на белия дроб, черния дроб и стомашно-чревния тракт. Продукти от морски зърнастец се препоръчват при пациенти с атеросклероза и онкологични заболявания. Морският зърнастец е силен антиоксидант и източник на енергия! Трудно е да се изброят всичките му лечебни свойства, но за неговата уникалност свидетелства факта, че в състава му влизат повече от 190 биологично активни вещества».

 

Лолита Неймане, лекар-диетолог: «Плодовете на морския зърнастец – са уникален природен продукт, в който се съдържат особено ценни биологични съединения - витамини, аминокиселини, органични киселини, естествени антиоксиданти и различни мастни киселини. Така, например, 100 грама сок от тези плодове съдържат 1,5-дневна доза на витамин С, а витамин Е е толкова много, че е достатъчен за 3 дни. Съдържанието на каротеноиди в морския зърнастец е почти 4 пъти повече, отколкото в морковите – всеизвестен естествен източник на антиоксиданти. Морският зърнастец – е най-добрия плод за укрепване на имунната система, затова се препоръчва да се приема за профилактика на тумори и възпаления».

 

Андрейс Брувелис, председател на Асоциацията на производителите на морски зърнастец: «Морски зърнастец – той е наистина златен плод. На тези, които отглеждат и произвеждат продукти от морски зърнастец, пожелавам удовлетворение от постигнатото, а на тези, които ги ползват – здраве и красота. Аз съм много щастлив, че в този отрасъл в Латвия се появи нова звезда - Bio2You. Успех!»

 

 

 

 

Руският учен Александър Ейделнант препоръчва да се използва морски зърнастец при заболявания на сърцето, кръвоносните съдове, дихателните органи, ушите, гърлото, носа, зъбите, венците, очите, стомаха, червата, панкреаса, черния дроб, бъбреците, половите органи, ставите, кожата, щитовидната жлеза, а също така и за укрепване на имунитета и подобряване на мозъчната дейност.